Van plastic flesjes tot duurzame polo

Veel kledingmerken besteden aandacht aan het duurzaam produceren van kleding. Zo heeft Ralph Lauren een polo ralph lauren op een duurzame manier gemaakt van een grondstof. Hoe heeft hij dit dan gedaan?

Hij was in Haïti om samen met Ian Rosenberger mee te helpen met de schoonwerkzaamheden na aanleiding van de aardbeving in 2010. Er zijn veel organisaties die water doneerden aan de mensen die de aardbeving hebben overleefd. Hierdoor is het plastic afval behoorlijk toegenomen. Veel van de plastic waterflessen belandden op straat en er kwam ook veel plastic op het strand terecht, dat vervolgens in de zee spoelde. Om dit te zo veel mogelijk te voorkomen, werd de lokale bevolking aan het werk gezet. Samen met de lokale bevolking is het plastic afval opgeruimd. Hierdoor werd ruim 200.000 pond plastic opgeruimd.

Een volledig recyclebare polo

Toen Ralph Lauren deze polo maakte, heeft hij een belofte gemaakt. Ze wilden vóór 2025 170 miljoen plastic flessen recyclen, waardoor er voor één polo 12 flessen nodig zijn.

Willen ze dit halen, moeten ze in een jaar tijd 2,8 miljoen polo’s maken. Deze polo’s zijn gerecycled, maar kunnen ook gewoon weer opnieuw gerecycled worden.

Deze duurzame polo’s zijn verkrijgbaar in het groen, wit, lichtblauw en in het donkerblauw. Deze kleuren worden gemaakt door een koolstofverf proces, waar geen water aan te pas komt, zodra de kleurstof wordt gebruikt. Hierdoor wordt dit proces heel milieuvriendelijk en worden er veel middeltjes bespaard. Wil je nog een iets leuks weten over de polo?

De labels en hashtags op de polo zijn ook volledig recyclebaar. Hoe gaaf is dat?

Jas met kleuren die zich aanpassen

Wil jij een duurzame jas die tegelijkertijd ook sportief is? Dan zou je kunnen kijken voor een stone island winterjas. Het is een modemerk dat ontzettend populair en bijzonder is. Dit komt door de duurzame materialen en de verftechnieken die worden gebruikt bij de kledingstukken. Stone Island heeft materialen ontwikkeld, die zich aanpassen bij de omgevingstemperatuur. Hierdoor verandert de kleur van de materialen met de temperatuur mee. Hierdoor rockt het uiterlijk van deze jassen heel erg! Onder dit merk zijn er ook sweaters, die met de hand zijn geverfd, waardoor ze een eigen kleurpatroon hebben.

De kledingstukken van Stone Island hebben in het algemeen een stijlvolle uitstraling, waarbij bijzondere details naar voren komen. Het merk is door de vele kleurconcepten die zijn ontwikkeld ontzettend populair over de hele wereld!